Ils parlent du Takara
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Ils parlent du Takara..

"You'll rarely see normally restrained Japanese diners so clearly enjoying themselves than in this restaurant. Try the shabu-shabu menu (330F/€50.31 per person), which begins with sublime amuse-bouches of angler fish liver terrine. The sashimi, as well as being flawlessly fresh, are served with exquisite shiso leaves. Don't miss the chawa-mushi, a marvellous, steamed egg-custard containing shitake mushrooms, gingko tree nut and pieces of chicken and prawn. The shabu-shabu consists of beef, Chinese cabbage and konomono (edible chrysanthemum leaves). For dessert try the delicious coconut ice cream with red bean jam and grilled hojicha tea."

  • KoreanAir

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    SENSO

    Juillet/août 2002

    No.5

     

    Un entretien  culinaire en compagnie d’Isao Ashibe chez « Takara », le plus ancien restaurant japonais de France.  Il y est question de tradition, de sushi et de mode…

    Une nourriture épurée, parfumée, et de qualité irréprochable.

    Cuisiner au XVI et XVIIe siècle dans les îles des caraïbes, tenait du miracle…

    Pimentée et métissée, la cuisine de ces îles est l’invention des flibustiers.  Livrés au péril constant des attaques espagnoles, ils n’eurent d’autre choix que de mettre en parenthèses leurs goûts et leurs dégoûts, et d’adopter les saveurs du Nouveau Monde.